kijken naar anderen is leren van anderen…

Graag geef ik andere fotografen hier de ruimte om hun werk te laten zien.

Ria Groot Zevert bijt het spits af.

Fotograferen doe ik nu zo’n 4 jaar actief. Na een basiscursus te hebben gevolgd, begon het pas echt door veel foto’s te maken. Wat later heb ik mij bij, inmiddels twee, fotoclubs aangesloten.

Nadat ik een systeem-camera overgenomen heb van iemand, kreeg ik de mogelijkheid om gericht met andere lenzen te gaan fotograferen. Het is een ontdekkingsreis waar ik nog steeds mee bezig ben! Om een beetje een idee te geven wat van soort beelden ik maak, heb ik een keuze moeten maken. Wat niet erg gemakkelijk is, ik heb namelijk een hele brede interesse in de natuurfotografie.

Een belangrijke factor om tot een geslaagde foto te komen zijn de weersomstandigheden, mist/nevel, ochtend- en avondlicht. Het fijnste vind ik om op pad te gaan en mij te laten verrassen door het moment. Mooi zou zijn dat ik iemand kan raken met mijn foto’s, er even langer naar laten kijken, en een gevoel geven van verwondering of ontroering.

Zelf ben ik trots dat ik Runner-up ben geworden met mijn portfolio bij de Groene Camera wedstrijd 2023, een serie foto’s met de titel Het Aardse Begin. Met dezelfde serie kreeg ik een gouden Award bij de Fine Art Photography in de categorie Abstract.

Wellicht heb ik je nieuwsgierig gemaakt, meer foto’s van mij zijn te zien op Instagram en wilt u meer weten, stuur dan even een berichtje naar riagrootzevert@lijbrandt.nl